Het restaurant en de herberg

Het pand, waarin Restaurant De Zeven Wouden zich bevindt, heeft een rijke historie. Rond 1695 opent herberg De Zevenwolden haar deuren.
Door de jaren heen heeft de herberg niet veel andere namen dan “De Zeven Wouden” gehad, – behoudens varianten als “Zevenwouden” of “Sevenwolden”, welke verwijst naar de vroegere indeling in de Kwartieren van Friesland (1579 – 1795): Oostergo, Westergo, het district der Zeven Wouden en een stedenkwartier, bestaande uit de elf steden.

De herberg
Koetsiers en reizigers konden in de herberg hun paarden verversen en zelf aanschuiven in de gelagkamer voor een bourgondische dis, waarbij een kelk bier of een kruik wijn niet kon ontbreken natuurlijk.
Reizigers die de nacht wilden doorbrengen konden terecht in de toenmalige slaapzaal, welke nu de naam kosthuis draagt. De naam verwijst naar het feit dat de reizigers, weliswaar voor korte tijd, in de kost waren.
Voordat men op bed ging, kon men nog genieten van een drankje in de pub (links van de ingang).
In de herberg werd ook recht gesproken, dit gebeurde in de raadkamer. Links van het pand stond een galg, alwaar doodvonnissen direct ten uitvoer werden gebracht.

Het restaurant
We hechten waarde aan de historie van het pand en de stad Sloten. Zodoende hebben we voor de gastenruimten gekozen voor namen, die verband houden met de originele functie van de betreffende ruimte.
Buiten heeft het terras de naam van de vroegere locatie gekregen: Vischmarkt. Het terras aan weerszijden van de entrée heet Het aanzicht.
Vanuit hetzelfde oogpunt hebben de menu’s, maaltijden en ander aanbod voor gezelschappen namen, die verwijzen naar de geschiedenis van Sloten. Zie: ………….
Nu u weet, hoe het in en om het pand in elkaar zit, zetten we graag onze denkwijze verder uiteen in ‘Mijn filosofie’.

N.B. U treft de namen van de diverse ruimten binnen en buiten aan op de bordjes, die in de betreffende locaties zijn opgehangen.


Meld je aan voor onze e-mail update


Wij organiseren geregeld leuke activiteiten, proeverijen of andere leuke evenementen. Wil je daarvan nooit één missen? Geef ons dan je e-mailadres even door zodat we je altijd via de mail op de hoogte kunnen houden.
We beloven je niet te spammen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Arrangementen